Bruiloft plannen

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! De komende periode zal zowel een mooie als een hele spannende periode in jullie leven worden. Je bruiloft plannen is erg belangrijk. Dit zodat alles goed verloopt en je niet verrast wordt met onverwachte uitgaven en/of ontbreken. Het is van belang dat de trouwdag in grote lijnen verloopt zoals jullie dat in gedachte hebben. Een degelijke planning waarborgt dit. Bij de planning kun je kiezen voor een ruime of korte planning. In een ruime planning hebben we het over 12 maanden en in een korte planning spreken we over 6 maanden. Wij zullen de ruimere planning in grote lijnen toelichten.

Zes tot twaalf maanden voor de bruiloft

save-the-dateStel familieleden op de hoogte van jullie trouwplannen. Dit kan tegenwoordig heel eenvoudig via social media maar het sturen van een Save-theDate kaart wordt ook steeds populairder. Bepaal de datum, het tijdstip en de locatie waar jullie willen trouwen. Bepaal jullie budget per onderdeel en stel het aantal uit te nodigen gasten vast. Reserveer het stadhuis, de kerk of andere locatie en stel vervolgens een voorlopige gastenlijst op. Vraag jullie getuigen en kies een ceremoniemeester. Zoek online en in bladen naar trouwlocaties, vervoer, muziek (band of DJ) en een fotograaf. Daarnaast is het handig om een draaiboek bij te houden met alle ontwikkelingen van de planning. Overige punten waar jullie rekening mee kunnen houden zijn bijvoorbeeld verzekeringen en een verlanglijst.

Zes maanden voor de bruiloft

Zorg er voor dat de administratie omtrent jullie bruiloft in orde is en ga in ondertrouw. De bruid gaat in deze periode op zoek naar een perfecte bruidsjurk inclusief schoenen en accessoires. Bepaal de trouwlocatie, vervoer, fotograaf en eventueel de muziekband en reserveer deze voor de - door jullie uitgekozen - trouwdatum. Stel de definitieve gastenlijst op en reserveer de bruidssuite voor de huwelijksnacht. Vergeet niet de vrije dagen op te nemen bij jullie werkgever en plan geen afspraken voor deze dagen.

SchoenenVier maanden voor de bruiloft

Nu is de bruidegom aan de beurt om bruidskleding uit te zoeken. De bruidegom dient rekening te houden met de afstemming op de kleur en stijl van de uitgekozen bruidsjurk. Hebben jullie een kerkelijke ceremonie? Stel dan een draaiboek op. Stel een definitieve verlanglijst op, zodat de gasten een cadeau uit kunnen kiezen. Boek jullie ideale huwelijksreis en sluit een reisverzekering af.

Drie maanden voor de bruiloft

Maak een afspraak met de kapper en schoonheidsspecialist voor een proefkapsel en voor de proefmake-up. Sluit een verzekering voor de bruiloft af. Maak de gastenlijst definitief. Ontwerp jullie trouwkaarten en bestel deze via een drukkerij of op internet. Controleer jullie paspoorten en visa, zorg er voor dat dit in orde is. Vergeet de trouwbedankjes niet te bestellen!

Twee maanden voor de bruiloft

De uitnodigingen kunnen in deze periode verzonden worden. Verdiep je in de tafelindeling, bruidstaarten, bruidsboeketten en corsages. Zoek cadeautjes uit voor de speciale gasten. Neem het programma door met de ceremoniemeester en zorg er voor dat hij de programmaboekjes in ontvangst heeft genomen, zodat deze uitgedeeld kunnen worden. Vergeet tenslotte niet een gastenboek te creëren, zodat de gasten een bericht kunnen achterlaten. Hebben jullie de trouwringen al gekocht?

Eén maand voor de bruiloft

bruidsboeketMaak een definitieve tafelindeling en bestel de uitgekozen bruidsboeketten en corsages. Regel daarnaast ook de bruidstaarten en overige benodigdheden zoals bijvoorbeeld rozenblaadjes en bruidsmandjes. Hebben jullie al nagedacht hoe de ringen bewaard worden? Regel - indien nodig - een trouwringkussentje. De bruid en bruidegom passen nog één keer de bruidskleding en schoenen en zorgen er voor dat alles compleet is.

Veertien dagen voor de bruiloft

Geef het aantal gasten door aan de trouwlocatie. Zorg er voor dat de schoenen goed zijn ingelopen en neem het gehele programma nog eens door. Controleer nogmaals of alle trouwartikelen en accessoires compleet zijn. Stel een lijst op met benodigdheden voor de huwelijksreis. Weet je al iets over je vrijgezellenfeest?

Zeven dagen voor de bruiloft

Bruidegom gaat naar de kapper. Controleer nog één keer het programma en stem het af met de ceremoniemeester en neem nogmaals de route door naar het stadhuis of locatie. Wellicht is er in de tussentijd nog iets verandert? Hoe zijn de weersomstandigheden? Regel - indien – nodig paraplu’s. Er wordt zorg gedragen voor een speech voor aan tafel. Tref voorbereiding voor jullie huwelijksnacht en pak de koffers in. Zijn de ringen al opgehaald bij de juwelier? Vink alles af op de checklist om te controleren dat er niets vergeten wordt!

Eén dag voor de bruiloft

Leg de bruidskleding en ringen klaar. Ga naar de manicure en pedicure en ontspan nog even. Zorg voor contant geld voor fooien en doe nog een laatste check met de ceremoniemeester.

trouwen-07De trouwdag

Ga naar de schoonheidsspecialist en kapper. Vergeet in alle drukte niet de ringen en andere toebehoren mee te nemen. Maak er een mooie en liefdevolle dag van en alvast heel veel geluk samen!

trouwen-04Na de huwelijksreis

Het is gebruikelijk om ongeveer 6 weken na de trouwdag  bedankkaartjes naar de gasten te sturen.